Vopsirea în câmp electrostatic asigură o calitate superioară a produsului finit, atât din punct de vedere al rezistenței mecanice, la coroziune, cât și a aspectului comercial.

Avantajele utilizării vopselelor pulbere, comparativ cu vopsele lichide:

– calitate superioară a stratului de vopsea;

– rezistență la impact foarte bună;

– vopsirea se realizează fără utilizarea de diluant, solvenți, ulei;

– eficiență foarte mare la utilizarea vopselei;

– vopsirea se face mult mai ușor, fără scurgeri și defecte de suprafață.

O metodă de aplicare a vopselei electrostatice este de încălzire a substratului și apoi de cufundare a acestuia într-o albie aerată, plină cu pulbere. Pulberea aderă și se topește pe obiectul fierbinte. În general, este necesară o încălzire suplimentară pentru finalizarea vopsirii. Această metodă este folosită atunci când se dorește un strat de vopsea de peste 300 micrometri. O variantă a acestei metode implică aceleași modalități de vopsire, însă se face cu mult mai puțină pulbere în albie. Un agent de încărcare electrostatică este plasat în albie, iar pulberea astfel încărcată se ridică printr-un curent de aer și formează un nor deasupra albiei. Atunci când piesele împământate trec prin nor particulele încărcate electric vor fi atrase de suprafața acestora.

Etapa finală în procesul de vopsire în câmp electrostatic este cea de întărire.

Procesul de întărire are nevoie de o temperatură specifică pentru o durată specifică, pentru o întărire completă și pentru a atinge specificațiile dorite. 

În general, pulberea se întărește la 200°C pentru o perioadă de 10 minute. Timpul de întărire poate varia în funcție de specificațiile producătorului de pulbere. Această etapă se poate realiza în cuptoare cu convecție, cuptoare cu infraroșii sau printr-un proces de întărire cu laser, cel din urmă fiind și cel mai rapid.

Datorită avantajelor importante pe care le are față de vopsirea convențională, cererea pentru vopsirea electrostatică este în creștere. În plus, este agreată celei convenționale din motive ce țin de protecția mediului înconjurător, emisiile de COV (compuși organici volatili) fiind extrem de reduse prin vopsirea electrostatică.